Ventilatie voor een goede luchtkwaliteit

Bvba De Bondt - Ventilatie De luchtkwaliteit in een woning heeft een belangrijke invloed op onze gezondheid. Goed ventileren is daardoor van cruciaal belang, zeker in de hedendaagse woningen die beter geïsoleerd worden en luchtdicht worden gemaakt.

Dagelijks wordt de lucht vervuild door het in- en uitademen, door te koken, wassen, douchen… Deze vuile lucht moet plaats maken voor verse lucht. Belangrijk hierbij is het ontwerp want te veel ventileren zorgt ook voor onnodig energieverlies.

C+ en D systemen

Op het gebied van ventilatie in de regio Londerzeel beschikt De Bondt over de nieuwste software om ventilatie op een correcte manier te dimensioneren zowel voor C+- als D- systemen.

Bij een C+-systeem regelt men de afvoer van vuile lucht. Verse lucht wordt aangezogen via raamroosters of spleten en kieren. Bij een D-systeem gaat men zowel de aan- als afvoer van de lucht gaan controleren al dan niet met warmterecuperatie van de afgevoerde lucht.

Balansventilatie

Het principe van een goede balansventilatie is gebaseerd op:

  • Toevoer verse lucht in de droge ruimtes
  • Doorstroming van lucht in de woning
  • Afvoer van vervuilde lucht in de natte ruimtes

Voor de plaatsing van uw ventilatie in de regio Londerzeel kunt u best een beroep doen op De Bondt. Maak vandaag nog een afspraak via de contactpagina.

Back to Top